Metodă inedită prin care un profesor din Thailanda a reușit să își facă elevii atenți la ore! Copiilor nu le-a venit să creadă când l-au văzut

By

O mulţime de copii nu sunt activi în timpul cursurilor, pentru că se tem să nu ofere răspunsuri greşite! Un profesor din Thailanda însă a găsit o metodă ingenioasă pentru a-i face să treacă peste această barieră. Se machiază cât mai ridicol pentru a le reda încrederea în ei.

Thailandezul în vârstă de 29 de ani îşi pune peruci extravagante, se machiază ridicol şi uneori se îmbracă pe măsură. Nu se pregăteşte de carnaval sau de vreo petrecere cu tematică. Se costumează aşa pentru a preda limba engleză elevilor de liceu.

Theeraphong Meesat: „Păreau surprinşi la început. Unii studenţi erau foarte speriaţi, dar au înţeles de ce am făcut asta. Sunt mai curioşi şi încântaţi să înveţe ce se predă în clasă.”

A descoperit metoda ingenioasă de a încuraja elevii, din întâmplare, după ce a participat la o paradă locală. Era în întârziere la şcoală şi nu a mai avut timp să se schimbe. Aşa că a ajuns la cursuri costumat, iar rezultatul l-a surprins.

Elev: „Uneori, profesorul Bally ne pune întrebări în clasă şi încurajează elevii să aibă încredere în ei când se ridică să răspundă. Ne alege la întâmplare şi face lucrurile mai interesante. Este foarte distractiv.”

Teerapong Meesataya, 29, known as teacher Bally applies make up before his english class at the Prasartratprachakit School in Ratchaburi province, Thailand, July 10, 2019. Picture taken July 10, 2019. REUTERS/Athit Perawongmetha

Elev: „Este diferit pentru că celelalte cursuri sunt plictisitoare şi elevii sunt distraşi, iar apoi încep să vorbească unii cu ceilalţi şi fac gălăgie.”

Thailanda este a treia ţară din sudul Asiei în clasamentul celor mai slabi vorbitori de limbă engleză, potrivit unui sondaj realizat în 2018. Iar asta pentru că multora dintre thailandezi le este teamă să vorbească limba engleză pentru a nu face greşeli.

sursa: observator.tv

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News