Ministrul Florin Cîțu a decis că nu sunt bani la buget pentru mărirea alocațiilor. Ce se va întâmpla cu legea care prevede dublarea acestora

By

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu susține că nu există bani la buget pentru dublarea alocațiilor și cp ar fi necesar un plus de finanțare de 6,4 miliarde de lei pentru a putea duce la îndeplinire majorarea pe care o așteaptă atât de mulți români. Ministrul a mai precizat că alocațiile au fost majorate în Parlament fără să aibă o sursă de finanțare și că legea este de fapt neconstituțională.

Ministrul Florin Cîțu susține că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor

Cîțu nu le dă prea mari speranțe copiilor și părinților care așteaptă cu sufletul la gură dublarea alocațiilor. Se pare că nu există bani la buget pentru o astfel de majorare și legea votată în Parlament ar fi neconstituțională, după părerea ministrului de Finanțe.

“Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a declarat ministrul Cîțu la Digi24

Ministrul a mai precizat că economia României se găsește în prezent într-o situație de criză și dublarea alocațiilor ar putea fi amânată pentru viitor, costurile fiind de aproximativ 6 miliarde de lei.

“Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (…) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a mai spus Cîţu.

De cealaltă parte, parlamentarii PSD au spus în mai multe rânduri că nu vor ezita să depună moțiune de cenzură dacă legea nu va fi promulgată. Între timp, premierul României Ludovic Orban a declarat că analizează atent modul în care ar putea ataca la Curtea Constituțională această lege, care prevedere dublarea alocațiilor. El a mai precizat că parlamentarii votează “pomeni” și “creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare” și nu dau dovadă de mai multă responsabilitate. El a ținut să pună accent pe faptul că se află în fruntea unui guvern responsabil.

Vă reamintim că dublarea alocațiilor de stat a fost decisă, miercuri, în Parlament. Deputații au votat pentru respingerea OUG-ului dat de Guvernul Orban pe amânarea majorării alocațiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News