Nelu Tataru a dat ordinul. Se modifica tot

By

Lista oficială a țărilor din care putem reveni în România fără a intra în izolare se mărește. Care sunt noile adăugate

Lista țărilor din care putem reveni fără a mai intra în carantină s-a prelungit. Astfel, numărul de state din care vă puteți întoarce fără a fi nevoit să mai stați în izolare la domiciliu a fost mărită.

Din ce țări ne putem întoarce fără a sta în carantină

Autoritățile de la noi au stabilit deja ce state se adaugă pe această listă, iar acestea sunt cinci la număr. Este vorba de Italia, Estonia, Irlanda, teritoriul european al Franței și Finlanda.

Aceste state sunt denumite „țările din zona verde”, iar pentru acestea au fost ridicate restricțiile privind izolarea de 14 zile.

Tot pe aceast listă se află și:
Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Confederația Elvețiană
Germania
Grecia
Islanda
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Ce se întâmplă cu persoanele care vin din zona galbenă

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, se arată în comunicatul oficial.

Persoanele care se întorc din orice altă țară, care nu se află pe această listă, trebuie să stea în izolare la domiciliu, pentru că toate în afară de cele de pe lista oficială sunt considerate „țări din zona galbenă”.

„Toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care NU face parte din lista țărilor exceptate vor sta în izolare la domiciliu/carantină timp de 14 zile; izolarea se aplică tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă”, precizează INSP.

Lista se va actualiza în cursul zilei de marți, când vor fi adăugate și Italia, Estonia, Irlanda, teritoriul european al Franței și Finlanda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News