Raed Arafat a dat cea mai cruntă veste, după valul de infectări cu coronavirus de ieri. „Obligatoriu să se ia măsuri”

By

Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis un avertisment legat de creșterea numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

După o perioadă cu cifre optimiste, joi, numărul cazurilor noi de coronavirus a trecut de 200 și este cel mai mare din ultimele 10 zile. Ar putea fi o consecinţă a relaxării măsurilor ori o echilibrare a raportărilor zilnice, spun specialiştii.

Arafat a explicat că situația nu este una stabilă și că este necesar „să lucrăm împreună” pentru a stopa o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou”, potrivit Digi24.

„Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este sub control”, a mai declarat șeful DSU.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis joi faptul că au fost înregistrate 238 noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore.

Cât timp vom mai purta masca de protecție

 

Noii bolnavi sunt din zonele de focare ori sunt rude ale celor diagnosticaţi deja. Vorbim însă şi de oameni care merg la spital cu alte probleme de sănătate, dar care în urma testării au aflat că au şi COVID-19.

În acest context, ministrul Sănătăţii anunţă că autorităţile “nu vor renunţa la obligaţia de a purta masca în spaţiile publice închise, până când nu dispar focarele, şi nu mai apar, noi cazuri’’.

“Purtarea măştii este obligatorie de aproape 3 săptămâni şi nu suntem în situaţia să renunţăm la ea”, spune ministrul sănătăţii.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ″În momentul în care, la nivel naţional, vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, unităţi de îngrijire bătrâni, neuropsihici sau în acest personal, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Orizontul de timp ni-l va da evoluția”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News