Se schimbă Codul Rutier! Reguli stricte începând cu 1 iulie! Ce categorie de români nu va mai putea să îşi ia permisul de conducere!

By

Ce reguli trebuie să respecte șoferii români de la 1 iulie. Condiția pe care trebuie să îndeplinești dacă vrei să iei permisul de conducere

Noi schimbări pentru șoferi începând cu 1 iulie. Cei vizați de schimbarea Codului Rutier sunt deopotrivă cei care își doresc să urmeze cursurile pentru școala de șoferi, dar și persoanele care au deja permisul de conducere.

Noi reguli pentru șoferii români, de la 1 iulie

Astfel, de la 1 iulie vor fi aplicate niște sancțiuni care în prezent nu sunt prevăzute de lege. O măsură foarte dură ce va fi aplicată de la această dată este cea privitoare la folosirea telefonului mobil în timpul condusului.

Șoferii care vor încălca legea în acest fel, trebuie să își ia adio de la permisul de conducere pentru 30 de zile.

La fel, noi reguli vor fi și pentru cei mai în vârstă. Aceștia trebuie să fie supuși mai des unor controale medicale, din moment ce au șanse mai ridicate de a produce accidente din cauza problemelor de sănătate.

Ce prevede Noul Cod Rutier pentru bătrânii cu carnet

Astfel, persoanele care depășesc vârsta de 70 de ani trebuie să se supună noii legislații, care prevede că acestea trebuie să fie evaluate din punct de vedere medical.

Medicii vor fi cei care stabilesc dacă șoferul respectiv mai are dreptul de a conduce, după ce analiza medicală este efectuată.

Noul Cod Rutier prevede sancțiuni sporite și pentru pasionații de viteză. Astfel, vitezomanii care depășesc viteza legală cu peste 60 de km/h, vor primi amenzi din clasa a V-a, care aduc sancțiuni mai mari, între 21 și 50 de puncte amendă.

Așadar, amenzile pentru viteză se vor situa acum între între 4.080 şi 9.600 de lei.

Totodată, vitezomanii vor avea permisul suspendat pentru un an de zile, dacă încalcă aceste reguli.

O altă regulă ce va intra în vigoare de la 1 iulie este una care privește persoanele ce vor să devină conducători auto. Cei care vor să ia permisul de conducere trebuie să aibă minimum zece clase terminate, altfel nu vor fi acceptați de instructorii auto.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News