ULTIMA ORĂ! Ludovic Orban, forțat să spună adevărul

By

Ultima oră! Ludovic Orban, forțat să spună adevărul. Când și cu cât se vor majora pensiile: „Vom crește pensiile, dar…”

Subiectul majorării pensiilor este unul dintre cele mai dezbătute în această perioadă, insă informații concrete par să lipsească cu desăvârșire. Ludovic Orban a vorbit în urmă cu puțin timp despre posibilitatea creșterii acestora în funcție de realitățile economice.

”Noi lucrăm pe bază de analize, pe bază de date, pe baze de prognoze serioase”

Ludovic Orban a vorbit miercuri seară despre creșterea pensiilor în contextul economiei actuale. Potrivit premierului, această majorare se pune în discuție având în vedere o serie de analize și prognoze, fiind vorba de un subiect de importanță și de durată. Chiar dacă vârstnicii așteaptă cu sufletul la gură vești îmbucurătoare, Ludovic Orban abordează această problem în mod realist, fără a oferi multe speranțe.

Acesta a menționat faptul că aceste creșteri vor avea loc în funcție de realitatea econmică actuală, dar și de posibilitatea de a fi plătite pe termen lung.

Noi lucrăm pe bază de analize, pe bază de date, pe baze de prognoze serioase, pe bază de studii de impact şi aşa mai departe. Primul lucru, să se facă analiza pe starea economică şi bugetară pe primele 6 luni, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare.

Doi, trebuie realizată o prognoză pe termen mediu şi lung privind evoluţia economiei româneşti care să fie corelată cu perspectivele de evoluţie ale economiei europene în ansamblul său, pentru că România este indisolubil legată de economia Europei, 80% din schimburile comerciale le avem cu state din Uniunea Europeană. (…) În funcţie de aceste date, vom şti foarte clar care va fi decizia.

Vom creşte pensiile, dar vom creşte pensiile cu cât este posibil din punct de vedere al realităţii economice şi, mai ales, vom creşte pensiile, astfel încât să avem garanţia că pot fi plătite pensiile”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, întrebat când va fi făcut anunţul privind majorarea pensiilor de la 1 septembrie, potrivit stirileprotv.ro.

Pensiile vor fi majorate dacă bugetele pentru investiții nu vor fi afectate

Ludovic Orban a oferit informații potrivit cărora majorarea pensiilor nu este un aspect prioritar în această perioadă de prăbușire a economiei naționale. Acesta a subliniat faptul că România are nevoie mai mult ca niciodată de investiții majore în diverse domenii de activitate care ajută la relansarea situației economice.

“Fără să afectăm bugetele necesare pentru proiectele de investiţii, fără să afectăm resursele financiare necesare pentru dezvoltarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, de energie, de sănătate, de educaţie, pentru că România are nevoie ca de de aer de investiţii majore în toate aceste domenii de activitate şi fără acest front investiţional riscăm să afectăm perspectivele de dezvoltare ale României pe termen lung. Ca atare, vom creşte pensiile, cu cât vom creşte pensiile, vom anunţa când vom avea datele necesare”, a completat Orban.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News