Timp de 70 de ani în cana asta din lagărul de la Auschwitz, un om a ascuns de naziști o comoară secretă. În 2016 ce au găsit sub fundul ei fals i-a făcut pe toți germanii să înghită în sec

By

Dacă o priveai din exterior, această cană arăta ca una dintre cănile banale pe care le poți găsi peste tot în muzeul Auschwitz, dar, spre deosebire de toate celelalte, ea ascundea un secret incredibil care a rămas ascuns timp de șapte decenii.

Cana avea un fund fals sub care fuseseră ascunse un lănțișor și un inel de aur, inelul avea pietre prețioase. Cana a fost una dintre cele 12.000 de piese de bucătărie pe care naziștii le-au furat de la oamenii pe care apoi i-au trimis în lagărul de concentrare de la Auschwitz din Polonia ocupată.

Directorul Muzeului Auschwitz-Birkenau a declarat: ,,Germanii i-au mințit pe evreii deportați care urmau să fie exterminați. Li s-a spus doar că vor fi mutați, că în noul loc li se va da de muncă și că își vor începe viața într-o nouă locație”. Dar naziștii permiteau evreilor să ia cu ei doar un mic bagaj, așa că atunci când o victimă ajungea în lagăr, germanii confiscau orice bunuri de valoare aduseseră evreii cu ei.

Tocmai de aceea victimele încercau mereu să găsească tot felul de moduri de a ascunde bunurile luate de acasă. Această cană, pregătită cu mare grijă de către evrei înainte ca aceștia să fie deportați, arată că persoana care a realizat fundul fals al cănii știa ce se va întâmpla și unde vor fi duși.

Iată ce era sub fundul fals al acestei căni care e o adevărată mărturie despre Holocaust:

Lănțișorul a fost foarte bine și atent înfășurat într-o pânză înainte de a fi pus în cană:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News