Veste BUNA pentru romanii care vor sa mearga in Spania! S-a dat drumul acum!

By

Veste extraordinara pentru romanii care merg in Spania! E liber

Spania, tara greu incercata de pandemia de coronavirus, incearca sa reporneasca domeniul turistic. Guvernul de la Madrid a deschis, sambata, granitele pentru cetatenii statelor din Uniunea Europeana.

„Zborurile pe aeroportul din Madrid inca sunt foarte rare fata de normal, dar au sosit avioane din Paris, Amsterdam, Bruxelles, Londra, iar guvernul spaniol a decis sambata noapte sa permita britanicilor sa intre in tara fara sa stea in carantina”, scrie Al Goodman, corespondent CNN

„Am incercat sa vin (in Spania, n.r.) de patru ori, dar nu mi-au dat voie, iar acum ca granitele s-au deschis sunt foarte fericita. Cu totii suntem foarte fericiti.”, spune un student.

Conform legii, toata lumea incepand de la varsta de 6 ani in sus trebuie sa poarte masca in spatiul public. Calatorii care sosesc pe aeroporturile din Spania sunt verificati vizual de medici, li se ia temperatura si trebuie sa-si lase datele de contact.

In cazul in care apar suspiciuni de coronavirus sunt trimisi la centrele medicale din zona in care se afla. Spaniolii au speranta ca, in ciuda restrictiilor si a regulilor, plajele se vor umple iar cu turisti.

„Spania merge mai departe dupa cele 28.000 de decese provocate de coronavirus aici, una dintre cele mai grav afectate tari din Europa, dar exista un optimism precaut. Guvernul spune ca virusul inca trebuie luat in serios… Nu s-a terminat.”, a mai spus Al Goodman, corespondent CNN

Cu cateva ore inainte ca Spania sa-si redeschida granitele pentru cetatenii europeni, premierul Pedro Sanchez a reamintit populatiei ca ramane vulnerabila la noul coronavirus si ca trebuie sa respecte masurile de protectie, relateaza AFP.

„Ramanem vulnerabili. Trebuie sa ramanem vigilenti si sa respectam cu strictete masurile de igiena si protectie”, a spus Pedro Sanchez intr-o alocutiune televizata.

„Fiecare dintre noi poate fi un zid in fata virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi”, a insistat el.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News