Când se reiau slujbele în biserici. Anunțul oficial al autorităților

By

Din 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Tot atunci a început și relaxarea în ceea ce privește măsurile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, iar situația a fost reanalizată la două săptămâni. De la 15 iunie vor fi impuse noi măsuri care vor relaxa restricțiile impuse în urma pandemiei. Acestea au fost deja anunțate, dar se pare că printre ele nu se regăsește și desfășurarea slujbelor religioase în interiorul bisericii. Despre această situație a vorbit chiar premierul României, Ludovic Orban.

Premierul a anunțat că slujbele în interiorul bisericii vor fi reluate în perioada următoare, însă totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus și de modul în care reprezentanții lăcașurilor de cult vor putea gestiona respectarea regulilor. Cu toate acestea, el a precizat că în urma discuțiilor sale cu aceștia, a observat că au o atitudine foarte responsabilă, care demonstrează că sunt capabili să respecte toate restricțiile. În plus, reluarea slujbelor nu va fi posibilă fără impunerea mai multor măsuri, a căror respectare nu va fi, însă, verificată de organele de poliție. Se va merge pe încrederea că participanții își vor asuma responsabilitățile. În plus, el a mărturisit că este un om credincios și înțelege dorința fiecărui credincios, indiferent de religie, de a fi aproape de Dumnezeu.

“Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Pregătim redeschiderea bisericilor. Cel mai probabil, dacă nu există o evoluție foarte negativă a epidemiei, se vor putea oficia slujbe în viitorul apropiat. Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând in interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare.”, a precizat premierul.

Nelu Tătaru, însă, nu este de acord cu reluarea slujbelor interioare, având în vedere că virusul este încă prezent și rata de transmitere în comunitate este încă ridicată. Acesta a precizat că nu poate fi luată o decizie în acest sens, până în momentul în care numărul cazurilor nu va începe să scadă semnificativ. Data cea mai apropiată ar putea fi 1 iulie, însă nu mai înainte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News