ADIO, restricţii! Ultima ZI cu Stare de ALERTĂ, în România? „NU avem nicio dovadă a necesităţii…”

By

PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ, MOTIV DE DISPUTĂ! ULTIMA ZI DE RESTRICȚII, ÎN ROMÂNIA! „NU AVEM DE LA SPECIALIŞTI NICIO DOVADĂ A NECESITĂŢII PRELUNGIRII STĂRII

Prelungirea stării de alertă a devenit un motiv de dispută. Liderii opoziție se opun decizie președintelui Kluas Iohannis de a prelungi stare de alertă și după data de 15 iunie. Dacă această decizie nu o să fie votată, doar câteva zile mai rămân până când restricțiile impuse de pandemia de coronavirus o să dispară.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că intenționează să prelungească starea de alertă și după data de 15 iunie, însă acest lucru se poate realiza doar cu votul Parlamentului. Iar mai mulți lideri ai opoziției au anunțat că nu sunt de acord cu această hotărâre.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunţat, la doar câteva minute după discursul preşedintelui, că social-democraţii nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă.

„Nu avem de la specialişti nicio dovadă a necesităţii prelungirii stării de alertă. Nu a început nicio testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nicio dovadă ştiinţifică.

Starea de alertă de până acum a însemnat achiziţii fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a declarat Lucian Romaşcanu la Digi24.

Călin Popescu Tăriceanu: „Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică”

Inițiativa lui Lucian Romaşcanu a fost continuată și de către Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, care a anunțat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota nici ei prelungirea.

„Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Eu am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări din partea Ambasadei României la Beijing încă din 6 ianuarie şi MAE a transmis notificările informaţiile necesare la nivelul Guvernului, iar dl Iohannis şi dl Orban se ocupau de alegeri anticipate. Ei au luat toate măsurile cu mare întârziere.

Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localităţi. (…) Noi, cei din ALDE, nu vom vota pentru această prelungire”, a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru ca prelungirea stării de alertă să intre în vigoare trebuie să fie aprobată de Parlament în termen de cinci zile. Cum Legislativul e în dezacord cu Executivul, hotărârea de Guvern va înceta să producă efecte cel târziu pe data de 21 iunie. Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze această prelungire.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News