One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Un deliciu care se topeste in gura! Iata cum se prepara slanina in saramura, după o rețetă tradițională! Abia aștept să gust din ea… Așa o preparau bunicii noștri
Slanina este unul dintre preparatele traditionale ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Este usor de preparat si apreciata de intreaga lume. Iata care este cea mai simpla reteta de slanina in saramura. Este exact aceeasi reteta precum cea preparata de bunicii nostri.
Ingrediente pentru slanina in saramura
1 kilogram de slanina (cu sorici si eventual, putina carne)
10 catei de usturoi, pisati
2 foi de dafin
1 lingura boabe de piper
3 boabe de ienibahar
apa
sare pentru muraturi
Cum se prepara slanina in saramura
Spala bine slanina. Tai-o apoi in bucati potrivite si adaug-o in mai multe borcane mici sau intr—un borcan mai mare, dupa preferinte.
Umple apoi borcanele cu apa pentru a masura cantitatea necesara de saramura pe care trebuie sa o prepari. Foloseste un pahar gradat.
Adauga intr-o oala cantitatea necesara de apa si, pentru fiecare 300 de ml de apa adaugati, mai adauga 100 de ml. In caz contrar, din cauza procesului de evaporare al apei, vei avea mai putina saramura decat estimai.
In oala cu apa adauga piperul, foile de dafin si ienibaharul. Lasa totul sa fiarba si sa clocoteasca timp de doua-trei minute.
Stinge apa si adauga sare. Pentru inceput adauga doua-trei linguri, cu varf, la 300 de ml de apa. Amesteca bine pentru a se topi. Lasa apa sa se raceasca pana cand poti tine mana pe oala fara sa te arda.
Testeaza apoi daca apa este suficient de fierbinte, folosind un ou crud. Adauga oul in oala. Daca acesta se ridica la suprafata apa este suficient de sarata. Daca nu se ridica la suprafata scoate-l din oala si mai adauga sare. Repeta procedeul pana cand oul va sta la suprafata.
Imparte usturoiul pisat in borcane, in cantitate egala, apoi umple borcanele cu sarmura preparata. Agita bine borcanele si lasa-le la figider timp de o saptamana. Dupa o saptamana serveste slanina alaturi de alte preparate traditionale de Craciun.
Merge de minune alaturi de paine de casa si ceapa rosie sau usturoi, ori mustar.
You may also like
O reteta absolut delicioasa! Se prepara foarte repede si place tuturor! Reteta perfecta pentru o zi in care nu ai pofta de carne si...
Read More
Iată cum se prepară gustosul piure de cartofi: Ingrediente: 6 cartofi de marime medie, jumatate lingura sare, 3 linguri de unt gras, jumatate cana...
Read More
O gustare absolut delicioasa pe care o poti face intr-un timp foarte scurt! Chiftelutele de cartofi sunt extrem gustoase si satioase, dar si foarte...
Read More
Iata o reteta delicioasa, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici îndemânare, si pe langa toate acestea, este foarte buna...
Read More
Această plăcintă cu mere și scorțișoară este ideală pentru perioadele de post. Simplă, gustoasă și pufoasă este perfecta pentru toate gusturile. Intr-un cuvant: irezistibila!...
Read More
Sunt o împătimită a cărnii de pește, dar am o mică problemă: nu suport sa curat oasele, nu ma pricep si nu suport sa...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...