One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Cea mai delicioasă rețetă de turte cu nucă! Cum prepari desertul de Crăciun ca să-ți iasă ca la bunica acasă!
Cunoscute sub denumirea de „Scutecele lui Iisus”, turtele sunt vestite în zona Moldovei, fiind pregătite de gospodine în Ajunul Crăciunului, vestind, astfel, Naşterea Domnului.
Tradiţia spune că moldovencele au creat această reţetă cu gândul la Maica Domnului, care nu îşi găsea adăpost nicăieri pentru ea şi pruncul ce urma să se nască şi pentru care nu avea pelinci. Tot tradiţia spune că această prăjitură de post ar trebui să fie singurul fel de mâncare consumat în Ajunul Crăciunului.
Turtele tradiţionale ale moldovenilor rămân desertul minunat de Crăciun, pe cât de gustos, pe atât de simplu de realizat.
Iată reţeta tradiţională de turte culeasă de la gospodinele din Moldova cu miez de nucă.
Ingrediente:
Pentru turte: 500 g faina albă apă sare o lingură cu ulei
Pentru însiroparea turtelor: zahar alb sau miere apă coaja rasă de portocală şi lamaie
Umplutura cu nucă: 400 g nuci măcinate 200 g zahăr
Prepararea turtelor: Reţeta de preparare a prăjiturii presupune două faze, care trebuie neaparat respectate pentru ca rezultatul să fie delicios. Turtele se pregătesc cu cinci-şase zile înainte de a face prăjitura Din apă, sare şi făină se face un aluat care se întinde cu făcăleţul să fie cât mai subţire. Turtele se coc la cuptor, pe aragaz, sau direct pe plita sobei.Foile, care trebuie să aibă aceeaşi formă şi dimensiune, se păstrează acoprite până în dimineaţa ajunului. A doua etapă de preparare constă în umplerea tartelor cu julfă, compoziţia care dă savoare desertului.
Siropul: Se pregateste un sirop apă cu zahar, coaja de lamaie/ portocala (opţional şi vanilie).
Turtele însiropate se aşează simplu, una câte una, cu miezul de nucă amestecat cu zahăr. Secretul reţetei, spun gospodinele este însiroparea turtelor. Pentru că este preparată din ingrediente de post, prăjitura se mănâncă în ultima zi de dinaintea Crăciunului. Oamenii obişnuiesc să dea turta de pomană de sufletul morţilor sau să-l întâmpine pe preotul care vine cu Ajunul.
Preview post
Adevărul despre misteriosul fruct kaki care se găsește în această perioadă a anului în toate supermarketurile din România. Acum că știi, îl mai consumi?
Next postAu văzut un bărbat care aștepta liniștit la rând cu o șacoșă de plastic în mănâ. S-au apropiat și au rămas fără cuvinte când și-au dat seama ce făcea omul acolo. Așa ceva nu credeau că există, uite ce avea bătrânul în plasă
You may also like
Această plăcintă cu mere și scorțișoară este ideală pentru perioadele de post. Simplă, gustoasă și pufoasă este perfecta pentru toate gusturile. Intr-un cuvant: irezistibila!...
Read More
Iata o reteta delicioasa, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici îndemânare, si pe langa toate acestea, este foarte buna...
Read More
Slanina este unul dintre preparatele traditionale ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Este usor de preparat si apreciata de intreaga...
Read More
O gustare absolut delicioasa pe care o poti face intr-un timp foarte scurt! Chiftelutele de cartofi sunt extrem gustoase si satioase, dar si foarte...
Read More
Iată cum se prepară gustosul piure de cartofi: Ingrediente: 6 cartofi de marime medie, jumatate lingura sare, 3 linguri de unt gras, jumatate cana...
Read More
Cred că nu există persoană care să nu știe prăjitura triunghiulară, cu multe foi, multă cremă de cacao și nuci. Este prăjitura copilăriei...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...